ANNONS
ANNONS

VD snopet ”lurad” på optionsprogram

VD:n som artikeln handlar om fick inte det incitamentsprogram som styrelsen föreslagit och gick därmed miste om ett presumtivt klipp. Personen på bilden är en annan. (Foto: TT)

Fick nej på bolagsstämman – snuvas nu på klippet.

Precise Biometrics nye vd Stefan K Persson skulle enligt ett förslag från styrelsen få ett incitamentsprogram där han skulle betala marknadspris för 1 miljon teckningsoptioner, berättar Di, som uppger att programmet skulle gjort att han kunde köpa Precise-aktier om tre år.

Stefan K Persson skulle, enligt exemplet, betala 140.000 kronor för optionerna.

ANNONS
ANNONS

”Aktierna hade han fått köpa om tre år för dubbla kursen mot i dag”, säger styrelseordförande Torgny Hellström, enligt Di och förklarar att styrelsen tyckte det var ett bra incitament med målet att bolagets värde skulle dubbleras under treårsperioden.

Nu ställde sig inte nio tiondelar av rösterna på stämman bakom förslaget, vilket krävs, och därmed föll förslaget om incitamentsprogrammet till den tillträdande vd:n.

”Jag ser ingen dramatik i det här”, säger Torgny Hellström till Di, som uppger att Precise Biometric – med säte i Lund – är poppis bland småsparare och att bolagets aktie klättrat 26 procent i år.

Dock handlas pappret i dag för 1,67 kronor, vilket kan jämföras med glansperioden 2015 då kursen stod i 8,50 kronor, enligt artikeln.

Stefan K Persson är i dag chef för BO Home i Bang Olufsen-koncernen. Den 1 augusti tillträder han som vd för Precise Biometric.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS