ANNONS
ANNONS

Ståljättens vd har plötsligt sagt upp sig

”Utan Heinrich Hiesinger hade det inte funnits ett ThyssenKrupp i dag”, säger styrelseordförande Ulrich Lehner. På bild: Heinrich Hiesinger. (Foto: TT)

Det tyska industrikonglomeratet ThyssenKrupps vd Heinrich Hiesinger har lämnat in sin avskedsansökan, enligt ett pressmeddelande.

Hans avgång kommer att diskuteras inom styrelsen under fredagen, när ett beslut också väntas bli fattat. Det framgår inte vem som i så fall ersätter.

Heinrich Hiesinger väljer att sluta på ThyssenKrupp efter att till slut ha lyckats slå ihop ståldivisionen med Tata Steels för att skapa Europas näst största ståltillverkare.

ANNONS
ANNONS

Trots detta har han kritiserats av aktivistinvesterare som Cevian och Elliott för att inte ha förhandlat fram bättre villkor, vilket kan förklara varför han nu väljer att frånträda.

I ett kort uttalande säger Heinrich Hiesinger att han stiger åt sidan för att göra det möjligt för styrelsen att anta en ny strategi.

Under Heinrich Hiesinger, som blev vd 2011, har ThyssenKrupp gjort sig mindre beroende av stål och i stället lagt fokus på mer lönsamma industriella produkter och tjänster. När Heinrich Hiesinger tog över var bolaget på randen till att kollapsa.

”Utan Heinrich Hiesinger hade det inte funnits ett ThyssenKrupp i dag”, säger styrelseordförande Ulrich Lehner.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS