ANNONS
ANNONS

Turbulent år i Anders Borgs bolag

Anders Borg, som gjorde bort sig på en blöt tillställning förra året, får nu skörda frukterna av det i sitt bolag. Den tidigare finansministern tvingas mer än halvera utdelningen, enligt Di. (Foto: TT)

Den tidigare finansministern mer än halverar utdelningen, skriver Dagens Industri.

Tidningen konstaterar att det blev ett stormigt 2017 för den före detta M-finansministern, som själv gick ut på Facebook och tillstod att han uppträtt olämpligt på en fest.

Det var i juli i fjol och i efterdyningarna lämnade Borg både styrelseposten i Kinnevik och i Bima samt sin roll som seniorrådgivare åt bankjätten Citi.

ANNONS
ANNONS

Även hans kontrakt med World Economic Forum löpte ut – och avtalet förnyades inte.

I sviterna av allt det här föll nettoomsättningen i Anders Borgs bolag, Economic and Financial Management, med 10 procent (knappt 1,7 miljoner kronor) till knappt 15 miljoner kronor, uppger Di, som berättar att vinsten däremot blev i det närmaste oförändrad, 6,4 miljoner kronor, tack vare bland annat lägre kostnader för bolagets enda anställda.

Anders Borg slaktar dock utdelningen med mer än hälften jämfört med efter rekordåret för bolaget 2016; nu skär han ner på utdelningen från knappt 4,8 miljoner kronor till 2 miljoner kronor.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS