ANNONS
ANNONS

Svensk klassiker säljs efter 20 år: ”Sorgligt”

IT-miljonären Hans Mellström ger upp drömmen om klassiska Sandhamn Seglarhotell 20 år och tiotals miljoner efter starten. (Foto: TT)

IT-miljonären Hans Mellström ger upp drömmen om klassiska Sandhamn Seglarhotell 20 år och tiotals miljoner efter starten.

1999 bestämde sig svenske IT-veteranen Hans Mellström, i dag 76, för att via bolaget Viamare Invest lägga själ och hjärta i något som blivit en uppmärksammad pärla i Stockholms skärgård: Sandhamn Seglarhotell.

”Vi har gjort en stor insats för att bygga upp verksamheten därute, och det är något som kommit hela ön till glädje”, säger han till Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Tidningen träffar honom i samband med de sista förberedelserna – och beskedet till personalen på ön – inför att hela verksamheten med hotell, restaurang och andra byggnader kommer att läggas ut på marknaden nästa vecka. Efter 20 år och några tunga ekonomiska år det senaste decenniet ska den svenska hotellklassikern säljas, berättar Di.

Och Hans Mellström, som själv brottats med sviktande hälsa och nyligen två operationer i båda benen, är märkbart tagen av situationen.

”Ja, det känns sorgligt”, säger han till tidningen men understryker även den positiva utveckling för både verksamheten och ön i stort, de senaste två åren.

”På Sandhamn finns det i dag en livlig företagarverksamhet, framåtanda och framtidshopp. Jag är helt säker på att det även i framtiden kommer att uppenbara sig fler utvecklingsmöjligheter även för Seglarhotellet.”

Hans Mellström äger, förutom Seglarhotellet, också Stockholm Radio Sjöassistans och har även investerat i det sociala nätverket Idka. I intervjun med Di avslöjar han också att han har ögonen på ”några mindre men intressanta” investeringar – utan att vilja avslöja vad.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS