ANNONS

Storägare stämmer Ubers sparkade vd

Ubers tidigare vd och medgrundare, Travis Kalanick, är på kollisionskurs med en av taxijättens stora investerare. (Foto: TT)

Travis Kalanick är mitt i stormens öga igen.

ANNONS
ANNONS

Enligt Ubers storägare Benchmark, som äger tio procent av aktierna i taxijätten, försöker Ubers kickade medgrundare och vd kuppa sig in som toppchef över bolaget på nytt.

Benchmark hävdar, enligt Recode, som refereras av Finwire, att Travis Kalanick vill möblera om i Ubers styrelse för att stolarna ska fyllas av ”lojala allierade” som möjliggör för honom att återgå till vd-posten.

I stämningen som Benchmark skickat in ska Travis Kalanick fortfarande – 52 dagar efter sitt avhopp – inte ha undertecknat ett avtal, där han ger upp rätten att utse ytterligare tre personer till styrelsen, enligt en källa.

I dag kan Travis Kalanick, enligt artikeln, utse styrelseledamöter genom sitt direkta och indirekta ägande av stam- och preferensaktier i Uber, framgår det.

Benchmark har nu alltså både stämt den tidigare Ubertoppen och vill dessutom peta honom från styrelsen. Det var Benchmark som gick i frontlinjen när Travis Kalanick tidigare tvingades lämna vd-stolen, understryker Finwire.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS