ANNONS
ANNONS

Sparkad Ericsson-vd miljardjackpot

Ericssons sparkade vd Hans Vestberg blir ny vd på Verizon den 1 augusti - beskedet om det har höjt bolagets börsvärde med 5 miljarder dollar, uppger Placera.nu. (Foto: TT)

Hans Vestberg har höjt Verizons börsvärde med 5 miljarder dollar.

Så mycket har börsvärdet stigit på beskedet om att Hans Vestberg, tidigare hårt kritiserad vd på telekomjätten Ericsson – och som på förekommen anledning fick kicken – tar över Verizon den 1 augusti.

Det här uppger Placera.nu och berättar att Verizon nu har ett börsvärde på 203 miljarder dollar, vilket placerar bolaget på plats 31 i världen.

ANNONS
ANNONS

Sajten uppger – med hänvisning till Factset – att 13 av 31 analytiker har en köprekommendation på Verizons aktie. Resterande analytiker har rekommendationen neutral och den genomsnittliga riktkursen uppges ligga på 55,7 dollar, samtidigt handlas Verizon nu för under 50 dollar på börsen, framgår det.

Hans Vestberg började jobba för Verizon för cirka ett år sedan och har fram till nu, enligt Placera, varit teknikchef och chef för Global Networks.

Enligt artikeln överraskades många av nyheten om att han blir Verizons vd.

Dagens PS har tidigare berättat om Ericssonchefernas Carl-Henric Svanbergs och Hans Vestbergs vidlyftiga företagsaffärer, som kostat aktieägarna skjortan.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS