Byggbolaget Skanska har nu utsett Anders Danielsson som efterträdare till Johan Karlström på posten som vd och koncernchef. (Foto: TT)

Byggbolaget Skanska har nu utsett Anders Danielsson som efterträdare till Johan Karlström på posten som vd och koncernchef.

ANNONS
ANNONS

Karlström meddelade i mitten av september att han hade för avsikt att avgå som vd.

Anders Danielsson tillträder som ny vd den 1 januari 2018 i samband med att Johan Karlström avgår. Karlström blir kvar inom Skanska som senior rådgivare fram tills januari 2019 då han går i pension, enligt ett pressmeddelande.

I dagsläget är Anders Danielsson vice vd i koncernledningen med ansvar för Skanskas byggenheter i USA och bolagets infrastrukturutveckling. Totalt har han arbetat på Skanska sedan 1991.

”Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska. Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass”, säger styrelseordförande Hans Biörck i en kommentar.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS