ANNONS
ANNONS

Prästen som snackar sex med chefen

louise2.jpg

Louise Linder, 50, är kyrkoherde i Kungsholms församling i Stockholm och aktuell som sommarvärd i P1 i dag, fredag.

Dagens Industri har intervjuat henne och konstaterar att hennes arbetssätt i kyrkan är både okonventionellt och ifrågasatt, samtidigt lyckas hon tvärtemot många andra präster dra stor publik till gudstjänsterna.

”Jag föredrar att ta vara på det som enar. Jag värderar eller fördömer inte”, säger Louise Linder, som prästvigdes i Lund 1989, till DI.

ANNONS
ANNONS

Hon är även utbildad psykoterapeut och använder sig av såväl meditation som handpåläggning i sitt prästerskap.

I höst tänker hon praktisera yoga i vissa gudstjänster. Och hon har tidigare bjudit in artisten Thomas di Leva för att sjunga och tala om Mayakalenderns slut den 21 december förra året och då lyckades hon locka 700 personer till kyrkan, berättar tidningen, som konstaterar att besökarna ökat markant sedan Louise blev kyrkoherde i Kungsholms församling för två år sedan.

Louise Linder har dessutom tjänstgjort företagspräst flera gånger, bland annat när telekomjätten Ericsson mer än halverade personalstyrkan efter it-kraschen, framgår det, liksom att hon läst sexologi på Karolinska institutet, KI.

Det där sista, sex, och pengar och Gud, är exempel på spörsmål som hon har med företagsledare som hon träffar och har träffat genom åren.

Enligt henne är ”gubbmage”, som en del chefer drabbas av, en stor bov till sämre sex.

”Det är nämligen så att män som får bukfetma producerar mer kvinnligt könshormon, så det är inte konstigt att de får problem med potensen”, förklarar prästen Louise Linder, som tror att cheferna vågar bryta tabun i samtal med henne för att de vet att hon har tystnadsplikt.

För Louise Linder är det lika naturligt att vårda själen som att hålla fysiken i trim.

”Vi går på gym, löptränar och tar hand om våra kroppar, men vi tar oss inte tid att ta hand om våra själar. Min övertygelse är att vi måste göra det för att må bättre”, säger hon till DI.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS