ANNONS
ANNONS

IT-miljardär ”tar en corner” i Victoria Park

Dan Olofsson (bilden) tycker det är "märkligt" att allianspartierna inte haft en gemensam strategi för att ta regeringsmakten. (Foto: TT)

Finansmannen Dan Olofsson har genom sitt bolag Danir ökat sitt innehav i fastighetsbolaget Victoria Park till 7,87 procent av kapitalet och 10,07 procent av rösterna i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Dan Olofsson har därmed en corner, en post på mer än 10 procent av rösterna, vilket förhindrar en budgivare att nå mer än 90 procent av rösterna för att genomdriva tvångsinlösen av minoriteten. Amerikanska Starwood och tyska Vonovia är inbegripna i en budstrid om Victoria Park.

Vonovo skrev i sitt uppköpserbjudande daterad den 3 maj att Ninalpha (Anders Pettersson) och Danir (Dan Olofsson) har ställt ut köpoptioner till Vonovia Acquisition Holding avseende 10,24 miljoner A-aktier och 14,26 miljoner B-aktier, enligt vilka Vonovia Acquisition Holding har en rätt, men ingen skyldighet, att förvärva dessa aktier. Dessa representerar 10,04 procent av kapitalet och 12,35 procent av rösterna i Victoria Park.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS