ANNONS
ANNONS

Maria Rankka får nytt toppjobb: ”Ej förväntat”

rankka_maria_04.jpg

34-åriga Maria Rankka, som tillträder sin tjänst senast i höst, är i dag vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv tillika chef för tankesmedjan Timbro, ett uppdrag hon haft sedan oktober 2006.

Maria kom till Timbro 2005 efter att ha arbetat fem år som konsult och delägare i Prime PR. Maria har även jobbat som sekreterare åt Moderaternas partisekreterare och talskrivare åt Carl Bildt (1999). Hon har författat en rad skrifter och böcker om olika samhällsfrågor.

Under åren 2005-2009 var hon även krönikör för DagensPS.se.

ANNONS
ANNONS

”Jag är inte den förväntade kandidaten. De många positiva reaktioner jag har fått visar att det snarare var en man i 50-årsåldern”, säger Maria Rankka till Dagens Industri.

Svenska Dagbladets PJ Ander Linder kallar rekryteringen ”offensiv och uppiggande”.

”Maria har drivit Timbro med stor energi och målmedvetenhet och får nu sätta tänderna i mer konkreta frågor, det ska bli mycket spännande att se resultatet”, skriver han på svd.se.

Fritiden ägnar Maria till bland annat jakt. Sedan en tid sitter hon med i styrelsen för Svenska jägareförbundet.

”Jag vill göra jakten tillgänglig för nya målgrupper, som kvinnor, stadsbort och invandrare. Det är en fantastisk fritidssysselsättning, och det finns också ett kulturarv på det här området i Sverige”, säger hon till DI.

Maria Rankka efterträder Peter Egardt som i december förra året utnämndes till ny landshövding i Uppsala län.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS