ANNONS

Kamprad: ”Jag är underutvecklad”

Ingvar Kamprad berättar öppenhjärtig om sitt liv och vad som ska hända med pengarna. (Foto: TT)

Ingvar Kamprad är onekligen en av våra mest välkända svenskar. Men i det offentliga rummet har ändå lyckats hålla sig relativt dold under sin långa karriär. Nu gör dock den i dag 91-åriga Ikea-grundaren en ovanligt lång och öppenhjärtig intervju med TV4.

ANNONS
ANNONS

På torsdagen sänds programmet ”Felix möter Ingvar Kamprad” där miljardären pratar om vad som ska hända med imperiet och pengarna som ”blir över” och om sin starka övertygelse om att Ikea aldrig ska börsnoteras.

I intervjun, som Dagens Industri fått tillgång till, berättar han om sina egna tillkortakommanden och misstag.

”Jag är underutvecklad på alla jävla områden, man skulle kunna säga idiot”, säger han till Felix Herngren, enligt Di.

Programmet, som sammanfattar smålänningens resa från uppstickare i Älmataryd till gigant på världsmarknaden, kommer också in på hur Kamprads konkurrenter försökte sänka honom på 1950-talet. När Ikea-grundaren portades från en möbelmässa smugglade han in sig själv inrullad i en matta, berättar han. Och när Ikea utestängdes från fabriker i Sverige vände han sig till Polen som kom att bli hans ”andra hem”.

Kamprad berättar om rummet med barskåpet där Ikeas ”största affärer har gjorts”. Det var också här han en gång slängde Polens utrikesminister i poolen efter en avslutad affär.

”Eller ja, slängt… han har råkat ta felsteg. Det är ju lätt gjort här på jorden”, säger han och skrattar.

MISSA INTE: Kamprads dolda miljardklipp [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Kamprad gav anställda 1 miljard i julklapp [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS