ANNONS

Miljardärens bolag rasar 17,4 procent

Getinges huvudägare, finansmannen Carl Bennet, har en riktig skitmorgon på börsen. Aktien i hans bolag rasar med hela 17,4 procent. (Foto: TT)

Tuff börsmorgon för finansmannen Carl Bennet.

ANNONS
ANNONS

Getinge – där Carl Bennet alltså är huvudägare – är dagens förlorare i börsstarten i Stockholm. Aktien är i fritt fall och backar hela 17,4 procent i den inledande handeln.

”Getinge har haft stora utmaningar under en utsträckt period. jag tror att de flesta investerare vill ha bevis för att allt är på rätt väg igen. Det finns en del att bevisa för Getinge och avknoppningen Arjo”, säger Niklas Wellfelt, kapitalproffs på Ålandsbanken, till DiTV:s Börsmorgon, som uppger att även Systemair har en tung börsmorgon – aktien är ned med 4,1 procent.

Där till backar Volvo med 1,6 procent medan Intrum Justitia upplever ett ordentligt kurslyft – aktien klättrar med 6,8 procent under morgonen i dag, torsdag, på bolagets kapitalmarknadsdag.

I övrigt öppnar Stockholmsbörsens breda OMXSPI upp med 0,2 procent upp medan OMXS30 stiger 0,3 procent, enligt DiTV.s Börsmorgon.

För er som inte redan känner till det kan vi berätta att Lundin Petroleum försvinner från storbolagslistan OMXS30 efter årsskiftet till förmån för SCA:s avknoppning Essity.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS