ANNONS
ANNONS

Hon tar över Stampen – skolas in i ägarrollen

gp.jpg

När Di Weekend träffar Josefin Hjörne Meyer är hon föräldrarledig med 16 månader gamla Siri. Men hon har under tiden hemma hela tiden varit delaktig i Stampens styrelse.

Mediekoncernen Stampen är Sveriges näst största tidningsutgivare och äger bland annat GP, Bohusläningen, Hallandsposten och VLT.  

När Josefins farfarsfar Harry Hjörne köpte GP – som startades av Felix Bonnier – gjorde han den till Göteborgs största dagstidning. Harrys son, Lars Hjörne var tidningens chefredaktör i 20 år och lämnade förra året tidningens styrelse efter 49 år.

ANNONS
ANNONS

”Vi fick ett år tillsammans in styrelsen för Stampen. Min farfar har förmått hänga med i utvecklingen på ett imponerande sätt. Om jag kan ta till mig nya saker så som han har gjort och fortfarande gör vid 80 års ålder blir jag väldigt glad”, säger hon till tidningen.

I ryggen har Josefin Hjörne Meyer en bland annat en utbildning i psykologi och en i journalistik. Parallellt med styrelsearbetet är hon även rekryteringskonsult på Bohmans nätverk.

Enligt Di Weekend redovisade Stampen en omsättning på 5 miljarder 2008, något man vill fördubbla inom fem år. Och då är det framför allt digitala medier som ska expanderas. Ett område Josefin tror hon har mycket att tillföra.

”Jag är yngst i styrelsen, men på det här området kan det kanske vara en fördel eftersom jag tillhör en generation som har använt de nya medierna mer”.

Men om Josefin kliver in i en operativ roll i mediekoncernen blir det inte som publicist.

”För att jobba som sådanskulle jag behöva känna större mognad och trygghet i mig själv”, säger Josefin Hjörne Meyer till Di Weekend.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS