ANNONS

H&M-Persson och Schörlings i jätteaffär

Stefan Persson är en av miljardärerna som nu lägger bud på Melker Schörling AB, MSAB. (Foto: TT)

Lägger bud på aktierna i Melker Schörling AB.

ANNONS
ANNONS

Di berättar att familjen Schörling och bland andra H&M:s huvudägare och styrelseordförande Stefan Persson nu lägger bud på aktierna Melker Schörling AB, MSAB.

Tanken är att köpa ut bolaget från börsen och driva bolaget, MSAB, i privat regi.

Kontakterbjudandet till aktieägarna ligger enligt artikeln på 569 kronor per aktie. Bakgrunden är det som hände i våras när Melker Schörling, på grund av sviktande hälsa, lämnade sin operativa roll i bolaget och samtliga styrelseuppdrag, däriband fyra ordförandeposter i stora börsbolag.

”Med hänsyn till den nya situationen i MSAB är det vår uppfattning att bolaget kan drivas vidare effektivare i en privat miljö. Vi anser att tillsammans med våra närmaste långsiktiga samarbetspartners fortsättningsvis göra vårt yttersta för att bidra till bästa möjliga utveckling för innehavsbolagen”, skriver Melker Schörling, Märta Schörling Andreen och Sofia Schörling Högberg i pressmeddelandet, som refereras av Di.

”Vår förhoppning är att alla aktieägare i MSAB har förståelse för denna förändring och fortsätter sitt engagemang genom att investera direkt i de framgångsrika börsbolag som utgör MSAB:s innehavsbolag”, skriver MSAB:s styrelseordförande Mikael Ekdahl.

MSAB-aktien har på fem år, enligt Di, gått upp med 179 procent.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS