ANNONS

Forsberg stämd på ”fruktansvärd summa”

En stämning på 19 miljoner kronor hänger fortfarande över pappa Kent Forsberg efter en tvist med två tidigare aktieägare i bolaget som han driver tillsammans med sonen Peter. (Foto: TT)

”Det är fortfarande inte klart hur det blir,”, säger pappa Kent som driver bolaget Forspro med sonen och hockeylegendaren Peter.

ANNONS
ANNONS

I en stor intervju med SportExpressen talar Kent Forsberg, i dag 70, ut om den rastlösa tillvaron i pensionsåldern, karriären som hockeytränare och om affärerna i bolaget Forspro som han äger och driver tillsammans med sonen och tidigare NHL-stjärnan Peter. Bolaget har investerat i en mängd olika branscher och äger i dag verksamheter inom båtar, fastigheter, bygg och hästar.

I en passage i artikeln berättar Kent Forsberg om stämningsansökan som riktats mot honom från två tidigare aktieägare i båtföretaget Anytec. Bolaget försattes i konkurs 2014 för att senare köpas tillbaka av Forspro. Motparten menar att det handlar om en obefogad konkurs och kräver därför 19 miljoner kronor.

Och även om Kent Forsberg vann i tingsrätten hänger hotet om en överklagan fortfarande över honom.

”Det är fortfarande inte klart hur det blir, de har hotat med att överklaga och har begärt uppskov två gånger av outgrundliga anledningar /…/ 19 miljoner är en fruktansvärd summa att bli stämd på, men vi vann på alla punkter i tingsrätten, till hundra procent”, säger han till Expressen.

Vidare berättar Kent att bolaget Forspro kommer att tas över av Peter när han själv inte kan fortsätta. Den mångårige hockeytränaren har inga problem att erkänna att affärerna har finansierats av sonens pengar som ”Foppa” tjänade under NHL-tiden.

Enligt Kent handlar det om ”nästan en halv miljard” under åren i världens bästa hockeyliga.

”Jag gjorde ett upplägg med Peter, eftersom jag försörjde honom i 18 år får han föda mig resten. Och han gick med på det /…/ Skämt åsido, jag har försökt att tjäna mina egna pengar. Men han har delat med sig mycket till familjen också genom åren.”

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS