ANNONS
ANNONS

Cristina Stenbeck: Jag hoppas dottern tar över

cristina.jpg

Kinneviks styrelseordförande Cristina Stenbeck är mycket öppenhjärtig i intervjun där hon bland annat avslöjar att hon får hjälp i karriären och som nybliven mamma av att hennes dotter sover bra om nätterna.

Hon säger också att hon hoppas att dottern en dag kommer att ta över.

“Mitt arbete är familjeföretasget och jag tänker och hoppas, när jag ser henne, att nästa generation kan fortsätta att vara engagerad i familjens företag”, säger Cristina Stenbeck, som varit ordförande för sfärens maktbolag Kinnevik i ett år och själv fick ärva tronen efter sin far Jan Stenbecks hastiga bortgång den 19 autusti 2002.

ANNONS
ANNONS

Hon säger vidare att hon ser fortsatt god potential och investeringsmöjligheter i Ryssland. Men också Kinneviks egen aktie är ett bra investeringsalternativ på längre sikt även om inga beslut nu är fattade om att köpa ytterligare egna aktier.

Kinnevik har goda finanser efter försäljningen av Invik förra året. Även de olika bolagen inom Kinnevik-gruppen är finansiellt starka, vilket gör att det operativa arbetet kan ligga i fokus snarare än den finansiella strukturen.

“Jag känner att vi kan vara mer opportunistiska nu”, säger Cristina Stenbeck i intervjun.

Hon är inte tillfreds med den substansrabatt på runt 35 procent som Kinneviks aktie handlas med. Det är dock marknaden som beslutar om rabatten och Kinnevik kan bara påverka genom en fortsatt utveckling enligt liggande strategi och en ökad genomlysning av bolagets arbete.

En roll som förvaltare av andras pengar, där Kinnevik investerar andras kapital i egna projekt, kan också komma ifråga för Kinnevik, säger Stenbeck till DN.

 

ANNONS
In this article

ANNONS

ANNONS