ANNONS
ANNONS

Vittnen mordhotas i Lundin Petroleum-härva

Ian Lundin är styrelseordförande i Lundin Petroleum och en av oljebolagets toppar som anklagas för medhjälp till folkrättsbrott. (Foto: TT)

Vittnen i utredningen av toppchefer i oljebolaget Lundin Petroleum har hotats. Det rapporterar DN med hänvisning till flera källor.

Företrädare för vittnen i Sydsudan har bekräftat förföljelser och uppger att de som hotar är kopplade till oljebolaget, samtidigt som Lundin Petroleum nekar till inblandning.

”Vittnen och deras familjer har blivit hotade till livet. Flera vittnen har även blivit utsatta för direkt våld”, säger en källa till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Och kan det bevisas att Lundin är delaktiga vore det väldigt allvarligt, säger Egbert Wesselink från holländska fredsorganisationen till DN.

Dagens PS har i flera artiklar skrivit om anklagelserna, som toppcheferna på oljebolaget tillbakavisar. Här kan du läsa mer om anklagelserna mot Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin.

Läs även denna artikel och den här, som handlar om när svensk och schweizisk polis gjorde husrannsakan hos Lundin Petroleum med anledning av misstankarna om medhjälp till folkrättsbrott.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS