ANNONS
ANNONS

Superaffären i kras – Trump stängde dörren

Broadcom kommer att lägga ned sina försök med att köpa upp Qualcomm efter president Donald Trumps veto. Däremot kvarstår planerna på en flytt av det legala huvudkontoret från Singapore till USA, uppger källor med insyn till Reuters. (Foto: TT)

Broadcom kommer att lägga ned sina försök med att köpa upp Qualcomm efter president Donald Trumps veto. Däremot kvarstår planerna på en flytt av det legala huvudkontoret från Singapore till USA, uppger källor med insyn till Reuters.

Broadcoms bud på Qualcomm stoppades med hänvisning till den nationella säkerheten. En affär bedömdes riskera kostnadsbesparingar inom Qualcomm som skulle kunna hota USA:s ställning gentemot kinesiska konkurrenter för nästa generation av trådlös mobilnät, 5G.

Enligt källorna kan Broadcom redan under onsdagen ge ett tillkännagivande om att man drar sig ur uppköpsförsöken kring Qualcomm. Likaså väntas man dra tillbaka sina nomineringar till Qualcomms styrelse.

ANNONS
ANNONS

Men flytten av det legala huvudkontoret till USA är fortsatt intakt. Den förväntas vara genomförd innan 3 april, har bolaget tidigare sagt. Broadcom har sitt operationella huvudkontor i Irvine, Kalifornien.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS