ANNONS
ANNONS

Pengabråk i svenska Nevs – snuvad på en miljard

En av finansiärerna till Trollhättan-baserade elbilsbolaget Nevs har inte fullföljt en utlovad investering på en miljard kronor och nu väntar en rättstvist. Det skriver Dagens Industri. (Foto: TT)

En av finansiärerna till Trollhättan-baserade elbilsbolaget Nevs har inte fullföljt en utlovad investering på en miljard kronor och nu väntar en rättstvist. Det skriver Dagens Industri.

Det är investmentbolaget Beijing Zhigan Shengbuo Technology som i augusti skrev på att göra kapitalinsättningar på 974 miljoner kronor för en 30-procentig andel i Nevs kinesiska samriskbolag.

Men pengarna har uteblivit enligt årsredovisningen och vidare förhandlingar har inte kommit någonstans. Frågan ska nu avgöras i en domstol.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt framgår det att ett annat kinesiskt investeringsföretag, GSR Capital, har stoppats från en investering i japanska Nissans batterienhet. Anledningen är att man inte ska ha haft tillräckligt med pengar för affären som är värd en miljard dollar.

GSR har tidigare tecknat under för en investering i Nevs och det står oklart ifall man har pengarna för det. Di har sökt svar från Nevs.

GSR har bland annat lovat att bygga en sammansättningsfabrik för batterier i Trollhättan. Fabriken skulle ingå i Nissans batteriverksamhet vilket gör att det nu finns stora frågetecknen kring om den blir verklighet.

KÄLLA: Finansiärer sätter åter Nevs i gungning [Di.se] >

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS