ANNONS
ANNONS

FT: Samtal mellan jättar nära att kollapsa

Japanska Softbanks samtal om en investering i återförsäkringsbolaget Swiss Re håller på att falla samman, uppger källor till Financial Times, skriver Reuters. (Foto: TT)

Japanska Softbanks samtal om en investering i återförsäkringsbolaget Swiss Re håller på att falla samman, uppger källor till Financial Times, skriver Reuters.

Efter tre månader av diskussioner skall Softbanks intresse för Swiss Re ha avtagit under de närmaste veckorna, enligt uppgift. Swiss Re har avböjt att kommentera.

Softbank har velat plöja ned kapital i Swiss Re i syfte att få erbjuda försäkringar till andra företag i vilka man gjort investeringar, som till exempel Uber och WeWork. Ett annat intresse har varit att komma åt kundinsättningarna för försäkringarna som kan användas för andra ändamål, som till exempel investeringar, så länge inte kunderna kräver skadeståndsersättning på försäkringarna.

ANNONS
ANNONS

Swiss Re har med anledning av fallande intäkter och ökad konkurrens tvingats till att leta möjligheter för partnerskap. Bolaget har sagt att Softbank efterfrågar en post på under tio procent.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS