ANNONS
ANNONS

Flygjätte på väg att krascha?

Oron ökar för statliga Air Indias finanser. Flygjätten har mottagit flera betalningsvarningar, rapporterar Reuters. (Foto: TT)

Air India har mottagit betalningsvarningar (default notices) från banker och leasingföretag efter att ha ställt in betalningar, vilket ökar oron kring den statliga flygjättens finanser och kreditvärdighet.

Det rapporterar Reuters.

Wells Fargo och Dubai Aerospace Enterprise har skickat brev i vilka de krävt räntebetalningar som ännu inte inkommit. Tre långivare från ett bankkonsortium i form av Standard Chartered Bank, Dena Bank och Bank of India har även skrivit till Air India och uttryckt oro för att flygbolaget börjar bli en så kallad non-performing asset.

ANNONS
ANNONS

Enligt en chef på en av långivarna har Air India sagt att man ska vänta till slutet av augusti då flygbolaget får mer pengar av staten, varefter man avser betala långivarna.

Förra månaden lade Indien ned en plan för att sälja sin andel om 76 procent i Air India till följd av ett svagt intresse från marknaden. Landet kommer fortsätta stödja flygbolaget finansiellt medan man utarbetar alternativ.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS