ANNONS
ANNONS

Börspremiär lockar GW och Göran Persson

Göran Persson och Leif GW Persson är bara två av kändisarna kring miljöteknikbolaget som nu siktar på börsen First North. (Foto: TT / montage)

”Vi ligger rätt i tiden”, säger bolagets vd Pär Krossling.

Miljöteknikbolaget Triboron har planerat att göra börsentré på First North den 8 april och i samband med noteringen genomförs en nyemission på cirka 35 miljoner kronor.

Bland investerarna som nu skjuter till kapital finns såväl kriminologen Leif GW Persson som den före detta S-statsministern Göran Persson via Pegroco, framgår det i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Med hjälp av en ny teknik som Triboron tagit fram minskar både förbränningen och utsläppen i motorer, och det här lockar alltså kända personer.

Förutom Leif GW Persson och Göran Persson finns Carl-Henric Svanberg, Hans Stråberg, Henry Sténson, Christian Dahl och Kent Sander med som tidigare ägare, uppger Breakit.

”Vi ligger rätt i tiden. Alla vill hjälpas åt att lösa det stora problemet med utsläpp. Det är bra för oss och marknaden är på väg åt rätt håll för våran del”, säger bolagets vd Pär Krossling i artikeln, där det framgår att Triboron alltjämt gör stora förluster.

Enligt vd gör även de små avtal, som bolaget nu ingår, att bolaget blir kassaflödespositivt.

”Vi är ett utvecklingsbolag som nu ska kommersialisera oss”, säger han bland annat.

Teckningsåtaganden i nyemissionen ligger just nu, enligt Breakit, på 25,7 miljoner.

Leif GW Persson och partnern Iraj Arastoupour uppges gå in med 4 miljoner kronor medan Göran Persson med Pegroco Invest ska skjuta till 2 miljoner kronor.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS