ANNONS
ANNONS

Borg varnar Moderaterna: ”Stor risk för Sverige”

Anders Borg, före detta finansminister, investerar i lånebolaget Lendify. (Foto: TT)

Kommande ekonomiska kris kommer slå hårt mot Sverige. Därför bör M glömma drömmen om en Alliansregering, menar ex-finansministern.

Valet 2018 ser ut att bli en rysare. Men en sak är säker, om man frågar tidigare finansministern Anders Borg (M) – Moderaterna bör överge ambitionen att bilda ny Alliansregering. Det säger Borg i en intervju i SvD:s Ekonomistudion på måndagsmorgonen och uppmanar partiet att i stället söka lyckan hos Socialdemokraterna.

För en stark koalition kommer att behövas framöver, menar han. I synnerhet då världen går mot en lågkonjunktur som kan få förödande konsekvenser för Sverige om handlingsförlamning drabbar den sittande regeringen.

ANNONS
ANNONS

”Förr eller senare, förmodligen under nästa mandatperiod, går vi in i en ny internationell lågkonjunktur. Och då är det en stor risk för Sverige att ha en svag regering, eftersom historien visar att ekonomiska kriser ofta blir politiska kriser. Och då förlamas krispolitiken och man får en förlängd lågkonjunktur, säger han till Svenska Dagbladet.

När tidningen frågar ex-ministern om en politisk comeback är möjlig svarar han:

”Jag har fullt fokus på de företag och uppdrag jag jobbar med. Det ä inte aktuellt att återgå till politiken.”

KÄLLA: Anders Borg uppmanar M: ”Bilda regering med S” [SvD Näringsliv] >

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS