ANNONS
ANNONS

Varnar för dold bear market: ”Det lurar alla”

JP Morgans aktiechefsstrateg Mike Wilson tror att aktiemarknaden i USA befinner sig i en cyklisk bear market. Det uppgav han under CNBC-programmet Halftime Report. (Foto: TT)

JP Morgans aktiechefsstrateg Mike Wilson tror att aktiemarknaden i USA befinner sig i en cyklisk bear market. Det uppgav han under CNBC-programmet Halftime Report.

”Det lurar alla baserat på indexnivån, men det finns mycket smärta där ute. Konsumentvaror, husbyggare och vissa av dessa halvledaraktier som är mer cykliska har problem”, sade Mike Wilson.

Enligt Mike Wilson är det möjligt att vi är inne i en cyklisk björnmarknad som kan pågå fram tills slutet av 2019.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt har USA-börserna inte fallit med 20 procent från toppen, vilket ofta används som måttstock för när en fallande trend har inletts. Men detta ger Mike Wilson inte mycket för.

”En bear market för mig betyder inte (nödvändigtvis) att marknaden måste gå ned 20 procent”, sade han. ”En bear market är en tuffare miljö, det är svårt att tjäna pengar, volatiliteten är mycket högre, så jag bryr mig inte om vilken typ av portfölj du har, du kan inte ta lika mycket risk, du kan bara inte göra det”.

Mike Wilsons prognos för innevarande år är att S&P 500 slutar på 2 750 punkter, vilket ger utrymme för en uppgång på mindre än en procent för resten av året. JP Morgan har sänkt sin globala aktieallokering till jämvikt från tidigare övervikt.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS