ANNONS
ANNONS

Tung rapport: Det är största hotet mot börsen

Den största risken mot aktiemarknaderna i USA är inte handelskriget mot Kina utan snarare det försämrade politiska klimatet på hemmaplan. (Foto: TT)

Den största risken mot aktiemarknaderna i USA är inte handelskriget mot Kina utan snarare det försämrade politiska klimatet på hemmaplan. Det framgår av en investerarenkät gjord av Wells Fargo och Gallup, skriver Marketwatch.

Kina-frågan hamnar först på en fjärde plats och i stället är det alltså det allt mer spända politiska läget i USA som ger investerare skrämselhicka.

”Det finns så mycket partianda att det påverkar allt från handel till Högsta domstolen inför det kommande mellanårsvalet. Vad som är störande för investerare är bristen på visshet”, sade investeringschefen Erik Davidson på Wells Fargo Private Bank

ANNONS
ANNONS

Även under Obamas tid påpekades partilojaliteten utgöra en risk men det är först i samband med denna undersökning som den verkligen eskalerat. Totalt uttryckte sig 48 procent vara mycket oroliga på denna punkt, vilket enligt vad Erik Davidson minns ej har överträffats tidigare.

På platserna 2-4 är det 35 procent som är mycket oroliga över budgetunderskottet, 32 procent för cyberattacker mot regeringar och företag och först på en fjärdeplats 28 procent som oroas för handelskriget med Kina.

Minst bekymmersamma är de utfrågade kring den amerikanska ekonomin, bara 11 procent uppgav sig vara detta.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS