ANNONS
ANNONS

Proffs ser orosmoln på börshimlen

Ann Grevelius, senior advisor på GP Bullhound, tycker att det finns många indikationer på att börsen snart vänder nedåt. (Foto: TT)

”Jag tror vi kommer se betydligt högre volatilitet framöver”.

Det sade Ann Grevelius, senior advisor på GP Bullhound, under Aktiespararnas Börskväll på måndagen, skriver Dagens Industri, som uppger att SIX Return Index förra veckan nådde all-time-high men att det också väcker frågor om när rekylen nedåt kommer.

Enligt Ann Grevelius, som citeras av tidningen, finns det flera oroväckande signaler.

ANNONS
ANNONS

”Värderingarna är höga på aktier, fastigheter och på onoterade bolag. Det kan vara så under ganska långa perioder så det i sig behöver inte betyda att vi ska få ett helt annat sentiment, men vi är också nära en global topp i konjunkturen. Det kan också hålla i sig ett tag, men i nästa steg är risken att det börjar försvagas lite grann”, deklarerade hon på Aktiespararnas Börskväll på Hotell Rival i Stockholm.

Även de stora belopp som investerats i småbolag och företagsobligationer – plus ett förväntat räntetryck i Sverige – bekymrar experten, framgår det.

Hon ser alltså risker på dessa punkter och menar att ”likviditeten kan bli en utmaning”.

Där till tror hon att konsumenternas konsumtion slår av på takten till följd av det skärpta amorteringskravet.

”Så på med säkerhetsbältet för jag tror vi kommer se betydligt högre volatilitet och lite mer berg och dalbana framöver”, var Ann Grevelius besked från scenen, enligt Di, som uppger att finanskändisen Christer Gardell omvänt gav en mer optimistiskt börsprognos med en konjunktur som kan bli starkare än förväntat, påeldad av uppåtgående industriinvesteringar.

Läs även: Börsrallyt utraderat – så räddar du aktieportföljen [Dagens PS] >

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS