ANNONS
ANNONS

Facebook slog nytt världsrekord i börsras

Facebook riskerar amerikanska rekordböter. På bilden syns den sociala mediejättens grundare Mark Zuckerberg. (Foto: TT)

Mark Zuckerbergs livsverk tappade drygt 1.000 miljarder kronor – på en dag.

Den amerikanska börsen hade ingen pardon med det sociala nätverkets klena lvartalsrapport. Straffet blev obarmhärtigt. Aktien backade hela 19 procent och drog med sig Nasdaq Composite i fallet, skriver Di.se, som konstaterar att Facebook förlorade 120 miljarder dollar, drygt 1.000 miljarder kronor, på börskollapsen.

Vid USA-börsens stängning i onsdags var Facebook värt 630 miljarder dollar. När börsen bommade igen i går hade värdet på företagsjätten sjunkit till 510 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat tappar Facebook användare – det är där den stora dramatiken ligger. Samtidigt faller intäkterna och Di berättar att flera anlytiker, däribland den japanska investmentbanken Nomuras Instinet, nu sänkt sina rekommendationer på Facebook.

”Med stagnerande användartillväxt tycker vi att det på kort- till mellanlång sikt finns för stora osäkerheter för att kunna rekommendera aktien”, heter det, enligt Di, som listar historiens största aktieras och som nu alltså mindre smickrande toppas av Facebook.

I går skrev tidningens Silicon Valley-expert, Andreas Cervenka, att techbubblan med Facebook i centrum riskerar att spricka.

Redan i onsdags, som en reaktion på Facebooks rapport, påbörjades kursslakten i aktien, vilket Dagens PS givetvis uppmärksammade.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS