ANNONS
ANNONS

Blodig kursslakt på Wall Street

Börsen skakar, ibland ordentligt men någon krasch står inte för dörren, menar Henrik Mitelman i artikeln. Personen på bilden är börsmäklare i New York. (Foto: TT)

Nasdaq har inte rasat så här mycket sedan 2016.

Teknikaktier stod alltså för de mest dramatiska fallen under den blodröda handelsdagen på USA:s börser där både S&P 500 och Dow Jones upplevde den största nedgången under en handelsdag sedan februari.

Och på Dow Jones stängde samtliga bolag på minus, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg, som uppger att nedgången hänger ihop med en fortsatt oro för stigande obligationsräntor samtidigt som osäkerheten kvarstår i handelssituationen med Kina.

ANNONS
ANNONS

Även orkanen Michael, som dragit in över Floridas kust, sätter negativt avtryck på de amerikanska börserna.

Dow Jones industriindex stängde ned 3,2 procent till 25.599. Det bredare S&P 500 tappade 3,3 procent till 2.786 medan Nasdaq sjönk med 4,1 procent till 7.422.

I Tokyo tappar börsen mer än 4 procent efter onsdagens fall i New York. ”Bedömare i Asien är föga överraskade och menar att mer är att vänta”, skriver TT/Dagens Industri.

När Stockholmsbörsen öppnar nu på torsdagsmorgonen väntas också den falla, läget är ”nervöst och stökigt”, konstaterar experter, rapporterar Omni Ekonomi.

 

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS