ANNONS
ANNONS

Ännu en svart dag på Wall Street

USA:s börser föll rejält i gårdagens handel med tekniksektorn som sänke. (Foto: TT)

Det gick på nytt brant utför för de amerikanska börserna på torsdagen.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar om att S&P500 backade för sjätte handelsdagen i rad medan Nasdaqs kompositindex stängde på lägsta nivån sedan i maj.

Dow Jones stängde på minus 2,1 procent, Nasdaq på minus 1,3 och S&P500 avslutade dagen 2,1 procent ned.

ANNONS
ANNONS

”Sedan i tisdags har Dow Jones tappat över 1.300 punkter”, konstaterar Direkt, som uppger att torsdagens handel i New York ”var slagig och nervös” och att ingen sektor undgick att falla tillbaka.

Allra sämst gick det för energi-, finans- och hälsovårdsaktier, framgår det.

Även i techsektorn hade bolagen det motigt, men Facebook gick mot strömmen och steg med 1,3 procent, enligt telegrammet.

Även oljebolag, som redan har det tungt, backade kraftigt, exempelvis stängde både Exxon och Chevron på minus 3,4 procent medan Anadarko Petroleum slutade ned 2,5 procent och BP på minus 2,2 procent.

S&P 500 och Dow Jones uppges ha haft de största nedgångarna under en handelsdag sedan februari medan Nasdaq upplevde sin sämsta handelsdag sedan 2016.

”Volatiliten är tillbaka och det kommer att ställa högre krav på mer aktiva strategier från investerarhåll för att nå långsiktiga mål”, säger John Lynch, investeringsstrateg för LPL Financial enligt Bloomberg och fortsätter:

”Volatiliteten ska inte fruktas, utan välkomnas, när variationen medför större nervositet på marknaden. Men kom ihåg att fundamenta fortfarande är starka.”

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS