ANNONS
ANNONS

Rykande aktietips: Dags att tacka för kaffet

Affärsvärlden ger köpråd för Christian Berner i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för norska Protector, Beijer Ref och HiQ. Säljrådet för HiQ publicerades dock redan i onsdags. (Foto: TT)

Affärsvärlden ger köpråd för Christian Berner i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för norska Protector, Beijer Ref och HiQ. Säljrådet för HiQ publicerades dock redan i onsdags.

Norska försäkringsbolaget Protector prissätts väl högt, anser Affärsvärlden som ger säljråd för aktien. Tidningen bedömer att aktien ser mer aptitlig ut vid 45 norska kronor, vilket motsvarar ett pris/bokfört värde på 1,5 gånger.

Teknikhandlaren Christian Berner gjorde ett stort och bra förvärv i början av året, men det har ännu inte prisats in i aktiekursen. Affärsvärlden anser att aktien är klart undervärderat och tar rygg på vd Bo Söderkvist som nyligen ökade sitt innehav i bolaget. Tidningen upprepar sin köprekommendation för aktien.

ANNONS
ANNONS

Snabbväxande Beijer Refs aktie har rusat under det senaste halvåret. Nu är det dags att tacka för kaffet. Sommaren är en håglös tid för kylexpertens aktie. Affärsvärlden ger rådet att sälja och köpa tillbaka det välskötta bolaget på nivåer under 109 kronor.

HiQ:s första kvartal var svagare än väntat. Kombinationen av svag nettorekrytering, historiskt höga värderingsmultiplar och måttlig vinsttillväxt lockar inte i nuläget. Tidningen ger rådet sälj med riktkursen 60 kronor.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS