ANNONS
ANNONS

Di: Här är veckans hetaste börspapper

Midsona lyfts fram som veckans aktie i Dagens industri med anledning av de goda förvärvsmöjligheterna nu när företaget tar klivet in på den europeiska kontinenten. (Foto: TT)

Midsona lyfts fram som veckans aktie i Dagens industri med anledning av de goda förvärvsmöjligheterna nu när företaget tar klivet in på den europeiska kontinenten.

Efter att ha konsoliderat den nordiska branschen för hälsoprodukter är möjligheterna stora i Europa där inte bara förvärven väntas leda till ökad omsättning, men även synergier är utlovade.

För de två senaste förvärven av Bringwell och Davert har ledningen lovat synergier på 50-60 miljoner kronor respektive 40 miljoner kronor. Dessa ensamma skulle ha ökat fjolårets rörelseresultat med 67-75 procent.

ANNONS
ANNONS

Totalt har Midsona identifierat mellan 30 till 40 intressanta plattformsförvärv. Men tillväxten genom köp av företag har inte bara lett till en femfaldig omsättning på lika många år, utan även att nettoskuldsättningen ökat till fem gånger rörelseresultatet. Det som lugnar är att Midsona har en stark kapitalägare i ryggen i form av Stena, vilket gör hela satsningen mindre skakig.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS