ANNONS
ANNONS

Börsveckan: Vändning närmar sig i högriskaktie

Börsveckan rekommenderar köp av Midway, Oriflame och Medcap i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Stille, Edgeware, Acconeer och Plejd. (Foto: TT)

Börsveckan rekommenderar köp av Midway, Oriflame och Medcap i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Stille, Edgeware, Acconeer och Plejd.

Midway är ett industrikonglomerat vars portföljbolag upplevt interna strukturproblem de senaste åren. Med en relativt ny vd vid rodret så har bolaget börjat vända på alla stenar. Många lönsamhetsåtgärder är genomförda, och fler på gång, så kanske en vändning närmar sig för de luttrade aktieägarna. Börsveckan ger köpråd för Midway i kategorin högriskaktier.

Kosmetikabolaget Oriflame har stöpt om verksamheten men i första kvartalet var Rysslandsspöket återigen tillbaka. Det finns frågetecken för tillväxten men tidningen anser att marknaden överreagerat. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.

ANNONS
ANNONS

Medcap har transformerats och efter en del födslovärkar och omvägar framträder numer ett bolag som står starkt på två ben, specialistläkemedel såväl som medicinteknik, från att tidigare varit beroende av det senare. Tidningen ger fortsätt köpråd för aktien, trots den starka kursuppgången på mer än 100 procent sedan det förra köprådet hösten 2016.

Medicinteknikbolaget Stille hade en bra inledning på 2018 med hög tillväxt och fin lönsamhet, trots en del motvind med bruttomarginalen. Nya produktsatsningar kan ge utdelning kommande år. Framgångarna har inte passerat obemärkt på aktiemarknaden. Börsveckan slopar sitt tidigare köpråd och tar hem vinsten med en neutral rekommendation.

Edgewares försäljning dalade betänkligt under inledningen på året. Det är märkligt då streamingmarknaden borde vara rykande het. Vd-byte och nytt fokus på försäljning kan hjälpa, men vägen är långtifrån spikrak. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Radarbolaget Acconeer har med sin mikroradar en intressant produkt. Vägen till kommersiell framgång är dock lång och bolaget är i ett tidigt skede. Börsveckan ger rådet avvakta.

Plejd, som säljer smarta elektroniklösningar för hemmet, har stigit med nästan 200 procent sedan tidningens köpråd i oktober i fjol. Tillväxten har tagit fart, men bolaget är svårvärderat. Börsveckan ser nu begränsad potential i aktien och sänker sin rekommendation till avvakta.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS