ANNONS
ANNONS

Börsplus: ”Oddsen ser rätt bra ut”

SvD Börsplus anser att Rejlers aktie är värd en chans, "oddsen ser rätt bra ut". Bilden är tagen i ett annat börssammanhang. (Foto: TT)

SvD Börsplus tycker sammanfattningsvis att oddsen ser rätt bra ut för teknikkonsulten Rejlers på några års sikt. Bolaget är en mångårig turn-around med fallande lönsamhet, men analyshuset vädrar att en vändning är på gång.

”Riskerna är stora i turn around-bolag. Särskilt om det har viss skuldsättning. Men vi tror att familjen Rejler menar allvar med att bolaget nu måste vända och att vd Viktor Svensson får det manöverutrymme som är nödvändigt”, skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Börsplus pekar ut tre faktorer som styr bolagets framtid: Turn-around i konsultaffären, konjunkturen och dotterbolaget Embriq.

ANNONS
ANNONS

Bolaget har i dag kulturella problem och en slagsida mot senior kompetens och behöver fylla på med yngre krafter. Att ändra på företagskultur och organisationen väntas ta tid och analyshuset spår att bolaget kan ha kommit halvvägs till år 2020.

Vad gäller konjunkturen ser inte Börsplus att det inte behöver vara högtryck då bolaget styr det mesta av sitt öde själva men de förutsätter att det inte blir lågkonjunktur.

Dotterbolaget Embriq spås vara värt omkring 500 miljoner kronor och Börsplus anser att en avknoppning skulle vara bra men inte lär hända i närtid.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS