ANNONS
ANNONS

Analytiker flyr aktien – trots lovande ”fullträff”

(Foto: TT)

SvD Börsplus drar bort sin köprekommendation från Mag Interactive, då man frågar sig om spelutvecklarens nya lovande lanseringar Paint Hit och Word Domination räcker för att både kompensera den otäcka utförslöpan för MAGs äldre spel och ta bolaget till ordentlig vinst. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Analystjänsten stör sig även på att bolaget har informerat fel om antalet användare. På frågan om antalet användare svarar MAG till Börsplus att det blivit fel i rapporten och att det viktiga nyckeltalet dagliga användare (DAU) är 2,3 miljoner i det tredje kvartalet och inte 2,9 miljoner som man skrivit i rapporten. Det är en väldigt stor skillnad som MAG borde informera bättre om, anser Börsplus.

MAG bedöms dock vara en billig aktie på vissa sätt, och man ser positivt på att bolaget flaggar för att man har flera spel på gång som står inför Alfa-lanseringar. Spelet Paint Hit har även laddats ner fem miljoner gånger, och man tror att spelet kan bli en fullträff.

ANNONS
ANNONS

Analystjänstens magkänsla är dock att det fjärde kvartalet och kommande rapporter inte visar på en tillräckligt stark omsättningstillväxt för att kompensera för fortsatt olönsamhet.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS