ANNONS
ANNONS

Aktiespararen tipsar om köpvärd kvartett

Affärsvärlden bjuder hugade börsspekulanter på en köpvärd kvartett i senaste utgåvan av tidningen. Läge att skugga råden? (Foto: TT)

Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

Låsbolaget Assa Abloy har många fina egenskaper, men uppsidan i aktien är begränsad givet dagens höga värderingen. Tidningens råd blir därför att avvakta med aktien.

Telekomleverantören Ericssons brakförlust för 2017 och bolagets nya strategi bäddar för ljusglimtar redan i år. Det räcker för ett kurslyft. Aktiespararen anser att aktien har potential att dra iväg när bolaget visar att lönsamheten rör sig åt rätt håll. Tidningen ger ett chansartat köpråd med riktkursen 60 kronor.

ANNONS
ANNONS

Kombinationen av e-handel och skönhetssalonger bör fungera för Lyko i föränderliga tider. E-handelsaktier är dock högt värderade och Aktiespararen avvaktar med Lykos aktie.

HiQ är välskött konsultbolag med hög direktavkastning och goda marginaler. En knäckfråga är om bolaget lyckas fortsätta att locka och behålla talanger. Aktiespararen anser att bolaget har solida utsikter, relativt låg risk men aktien har också liten uppsida. Rådet blir att avvakta och riktkursen sätts till 88 kronor.

Hotellaktierna har fått storstryk på börsen i år. För den som kan tänka sig att checka in på en längre vistelse framstår både Scandic Hotels och Pandox som köpvärda. Den som söker exponering mot konjunkturen väljer Scandic och den mer försiktige väljer Pandox. Tidningen köper Pandox och sätter ett långsiktigt köp på Scandic.

Danska enzymspecialisten Novozymes är något så sällsynt som ett stabilt bioteknikbolag. Potentialen är hög men så även värderingen. Aktiespararen ser den senaste nedgången i aktien som ett bra ingångsläge i aktien och ger köpråd med riktkursen 340 danska kronor.

Ratos ser ut att hamna på rätt köl efter att ha befunnit sig på djupt vatten. Värderingen är rimlig och utdelningen är mycket god. Tidningen väljer att behålla aktien in i nästa akt.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS