ANNONS
SPONSRAD ARTIKEL VAD ÄR DETTA?

Dela kärleken till laget – och stärk ungdomshockeyn

SPONSRAT AV TRE: Ishockey är så mycket mer än bara en sport. Det handlar om att få goda värderingar, att få lära sig tålamod och respekt, att få en bra gemenskap och att samtidigt fokusera på fysisk träning – och såklart att ha kul! Att satsa på ungdomar och talanger är något ovärderligt.

ANNONS
ANNONS

Engagemanget från hockeyföräldrar och tränare spelar en central roll för ungdomshockeyn. Det är mycket tid och pengar som investeras. Det ska skjutsas flera gånger i veckan till träningar och matcher, packas och forslas utrustning fram och tillbaka, se till att ungdomarna hålls mätta och glada. Det är de som väljer att lägga en stor del av deras egen fritid på barnens idrott, som gör det möjligt att skapa framtidens talanger.

Goda effekter

Förutom den fysiska träningen så hjälper ishockeyn till att utveckla sådant som är nödvändigt för att lyckas både inom och utanför idrotten. Att skapa ett intresse, bygga vänskap, lära sig om regler och disciplin, kontrollera impulsivitet – och att kunna hantera både vinst och förlust.

Ekonomiskt stöd

Stödet ungdomarna får av sina föräldrar är enormt viktigt. Men i föreningarna finns också ständigt ett behov av utvecklingsmöjligheter, och för dessa krävs det i sin tur en hållbar ekonomi och en stark aktivitet. Det kan vara pengar som behövs för att till exempel starta fler flicklag, köpa mer isyta för att fler ska få möjlighet att spela hockey, eller skaffa material och utrustning.

Klubbarna vill satsa mer på ungdomar

Antalet tjejer som provar på och börjar spela ishockey ökar, och allt fler av elitklubbarna satsar nu på damhockeyn. Målet med klubbarnas ungdomssatsningar är att få fler unga att våga ta plats, ha kul och hålla intresset levande under längre tid.

– Vi i HV71 vill utveckla dam och tjej-ishockey i HV71 och vara med och bidra så att den även växer i Sverige. Den absoluta största enskilt viktigaste delen är att få fler tjejer att börja spela hockey och få dem att hålla på längre upp i åldrarna, säger Anderas Karlsson, säljare på HV71

Fansen gör det möjligt

Mobiloperatören 3 har genom särskilda hockeyabonnemang valt att för varje tecknat abonnemang, bidra med 200 kronor direkt till abonnentens favoritklubbs satsning på ungdomar och talanger. Totalt har satsningen under säsongen 2016-2017 hittills dragit över 1,3 miljoner kronor, pengar som verkligen kommer till nytta i föreningarna.

Tack vare alla fans som stöttat HV71 med att teckna ett HV71-abonnemang så har klubben nu möjlighet att tilldela resurser för deras satsning på att utveckla tjej-ishockeyn.

LHC är också en av de klubbar som stöttats av fans genom hockeyabonnemanget. Under den här säsongen har 206 600 kr samlats ihop till klubben. För pengarna väljer de att satsa på LHC Academy för att lyfta fram unga talanger.

– Med hjälp av pengarna vi har fått ihop från LHC-abonnemangen kommer vi att satsa hårt på LHC Academy. Den här satsningen kommer bli en av svensks hockey mest framgångsrika junior-och ungdomssatsningar med flera av Sveriges bästa tränare, säger Fredrik Johnson, försäljningschef.

Så kan du dela kärleken till ditt lag

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS