ANNONS

Torsten Jansson: ”En personlig revansch”

torsten.jpg

I en intervjun med E24 den 19 december 2008 tvingades miljardären Torsten Jansson erkänna att han missbedömt hastigheten och djupet i konjunkturnedgången. Bolaget befann sig ”i en tuff situation”, sa Jansson som var märkbart tagen av allvaret.

ANNONS
ANNONS

Även om Torsten själv gjorde allt för att tona ned problemen stod det klart att koncernen befann sig i kris. Men affärstidningar och experter som pekade ut honom som ”konkursmässig” får nu äta upp sina ord.

Med facit i hand hade man helt fel, skriver Dagens Industri och konstaterar att det sista kvartalet 2010 överträffade analytikernas samtliga förväntningar. Resultatet före skatt, som redovisades på torsdagen, landade på 130 miljoner kronor, 17 procent bättre än väntat.

Utdelningen i New Wave höjdes från 25 öre till en krona per aktie.

”Det är en urstark rapport och det känns faktiskt som om 2010 blev en revansch för mig personligen. En period var vi totalt uträknade. Att hitta ledig kapacitet är vårt största problem i dag”, säger Torsten till DI och tillägger att klädbristen i Asien nu tvingar honom att säga nej till kunder.

På 24 månader har bolaget halverat sina skulder till 1,4 miljader kronor och Torsten Jansson börjar nu bli sugen på att expandera. New Wave har enligt grundaren möjlighet att köpa bolag för omkring en miljard kronor.

I Europa satsar han på organisk tillväxt medan det i både Nordamerika och Asien finns en rad intressanta uppköpsobjekt, exempelvis inom profilkläder och sportvarumärken.

Det kritiserade köpet av amerikanska Cutter & Buck har visat sig vara en kanonaffär. Tillväxten ligger på 20 procent och försäljningen passerar i år miljardstrecket med ”god lönsamhet”, skriver DI.

”För ett och ett halvt år sedan trodde jag inte det. Men i dag känns det som den bästa affär jag gjort”, säger Torsten Jansson till tidningen.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS