ANNONS

Jättefynd på Bukowskis gör tv-kändis till miljonär

Rickard-Thuner.jpg

Rickard Thunér kände omedelbart kände igen sängborden när han såg dem på auktionssajten Bukowskis Market i somras, rapporterar Dagens Indutstri.

ANNONS
ANNONS

”Pottskåpen” med lejontassar och gyllene sfinxer, som hade utropspriset 5.000 kronor på Bukowskis, är nu till salu på Antikmässan i Älvsjö för 1,2 miljoner kronor. Det hela visade sig vara originalbord beställda av Karl XIV i början av 1800-talet.

”Det är ett rent fynd. Och det är väldigt synd om säljaren som har fått sina saker missbedömda. Det är en katastrofal miss av ett så stort auktionshus som Bukowskis”, säger Thunér, som på lördagen har seminarium på mässan, till Di.

Den olyckliga säljaren, som nu med största sannolikhet sliter sitt hår, uppges vara en privatperson i södra Sverige. Trots att bordens historia finns nedskriven på ett dokument – fastlimmat på bordets bakstycken – har Bukowskis experter lyckats missa det hela.

Maria Granfeldt, platschef på Bukowskis Market i Malmö, bekräftar att värderingspersonalen begått ”ett olyckligt misstag”. Experterna hade läst dokumenten men avfärdat dem som en förfalskning.

Dokumenten fanns inte ens omnämnda i annonsen.

”I det här fallet tyckte vi att det var för osannolikt för att vara sant”, säger Maria Granfeldt till tidningen.

Bukowskis uppger att man brukar ersätta säljare med mellanskillnaden om värderingen visar sig vara uppenbart fel. I det här fallet värderas sängborden till 75.000-100.000 kronor. 

Rickard Thunér, som förhandlar med både en institutionell köpare och en privatsamlare, berättar samtidigt att han jakten nu börjat.

På tillhörande säng.  
 

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS