ANNONS
ANNONS

Hon surfar på butlertrend bland världens rikaste

Skarmavbild-2012-02-02-kl.-13.26.46.png

Sara Vestin Rahmani var 22 år när hon startade au pair-firman Peekabo Childcare i London. I dag förmedlar hon 800 barnflickor om året.

”Jag hade ingen utbildning eller affärserfarenhet, men jag har lärt mig den långa och hårda vägen”, säger hon till Dagens Industri som träffar henne på företaget Bespoke Bureaus kontor i centrala London. Byrån är hennes senaste satsning där hon hyr ut butlers till förmögna familjer.

Just butlers, eller husföreståndare som ykresgruppen också kallas, har fått sig ett rejält uppsving de senaste åren, konstaterar Sara Vestin Rahmani. Intresset är speciellt stort i Storbritannien, Asien och Mellanöstern.

ANNONS
ANNONS

Men trots att tradition är en stor del av butler-yrket har mycket förändrats det senaste seklet. I dag är den anställde mer av en personlig assistent som ska kunna lite av allt möjligt. Bland uppgifterna finns bokning av bord, shopping, bilkörning och matlagning, skriver Di.

Var butlern vill arbeta beror ofta på ersättningen. Löneskillnaderna är stora i olika delar i världen. Medan årsinkomsten i exempelvis USA ligger på 700.000 kronor kan en husföreståndare i Mellanöstern få så mycket som 1,7 miljoner kronor per år.

När Dagens Industri besöker Bespoke Bureau i London träffar tidningen butlern Brian Gregg. Han har 20 års erfarenhet inom branschen och kommer senast från en femårig tjänst hos en regeringschef. I samband med anställningen skrev han på ett kontrakt om att aldrig yttra några hemligheter.

”Jag har fått se och höra många intressanta diskussioner bakom kulisserna, men kan aldrig avslöja något.”

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS