ANNONS
ANNONS

Googles hemliga framgångs-knep avslöjat

sxe73a94.jpg

Flera källor som sajten talat med säger att Google betalar operatörer – och ibland telefontillverkare – som säljer telefoner med operativsystemet Android. Förutsättningen är att telefonen levereras med sökmotorjättens egna applikationer, exempelvis Gmail, Google Maps med mera, men som inte ingår i standardversionen av Android.

Pengarna kommer från de annonsintäckter som de egna applikationerna drar in, och även om det inte handlar om några större summor så är det tillräckligt för att vinna fördelar när operatörerna väljer vilka telefoner de ska sälja, menar sajten.

Google har sedan tidigare var tydliga med att de tänker dela med dig av intäckterna från sålda appar men nu visar det sig även gälla vissa annonser.

ANNONS
ANNONS

Moconews artikel om att Google delar annonsintäckter med operatörerna har fått stort genomslag på nätet. Google själva har dock avstått från att kommentera.

När Googles vd Eric Schmidt besökte mobilmässan i Barcelona i februari berättade han att det säljs 60.000 telefoner per dag med Googles operativsystem Android.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS