ANNONS
ANNONS

”Fruktad sjukdom nära ta mitt liv”

Karin.jpg

Svensk-amerikanskan Karin Hehenberger, 38, har haft en karriär utöver det vanliga.

Först läkare och doktor i molekylärmedicin, därefter bland annat konsult på McKinsey i New York, analytiker på Merill Lynch, Brummer & Partners, partner på SLS Venture i Stockholm och chefsjobb på Johnson & Johnson.

I dag, efter att själv ha överlevt sviterna av sin diabetes, är hon chef för strategiska allianser på The Juvenile Diabetes Research Foundation.

ANNONS
ANNONS

Karin Hehenberger var 16 år när hon fick diabetes typ1. Hon berättar för DI Weekend att hon länge skämdes för sin sjukdom och aldrig riktigt tog den på allvar.

”Jag berättade inte för någon att jag hade diabetes. Stressen gjorde att jag slarvade med att hålla sjukdomen i schack”, säger 38-åringen.

Men ett blodsockerfall för två år sedan, då hon vaknade upp på köksgolvet på Manhattan med ett stort jack i pannan, fick henne att vakna. Sjukdomen hade blivit så allvarlig att njurarna bara hade 10 procents kapacitet. Efter att ha fått ett nytt organ av sin far tvingades hon även byta bukspottskörtel.

Efter operationen i januari 2010 är Karin fri från sin diabetes. Hon har inte behövt ta en insulinspruta sedan dess.

”I tullen känner de inte igen mina fingeravtryck. Nu är de inte längre fulla av nålstick från alla blodprover. Jag har fått ett nytt liv. Jag känner mig lycklig och stark. Nu ska jag leva livet varje dag”, säger Karin Hehenberger till DI Weekend.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS